Oogzorg 2017-01-26T14:52:07+00:00

Oogmetingen

U kan bij ons terecht voor een professioneel oogonderzoek met de nieuwste apparatuur. Met deze recente apparatuur en de gedegen vakkennis wordt een optimaal draagcomfort en gezichtsvermogen gegarandeerd. Indien nodig verwijzen we ook altijd naar de oogarts. Wenst u een afspraak? Dit kan snel en eenvoudig met onze online afsprakentool.

Topograaf

De topograaf gebruiken we om een uiterst precieze driedimensionale scan van de kromming van het hoornvlies te maken. Op deze manier kunnen we lenzen volledig op maat bestellen.

i.Profiler meting voor beter nachtzicht.

i.Profiler

De i.Profiler van Zeiss is ontwikkeld om een exact profiel van uw ogen op te stellen en om problemen met nachtzicht op te sporen. Met deze informatie maken we geïndividualiseerde brillenglazen, nauwkeurig tot op 1/100 dioptrie. Hierdoor ervaart u een scherper en meer ontspannen zicht zowel ‘s nachts als overdag.

Zeiss Visuplan 500

Een screening naar oogdruk wordt gedaan met de Zeiss Visuplan 500. Deze screening gebeurt met een non-contacttonometer, d.w.z. dat het oog zelf niet geraakt wordt door het toestel, maar een klein luchtpufje in het oog zal de oogdruk bepalen. Deze screening dient om na te gaan of er een hoge intraoculaire druk aanwezig is, wat een risicofactor voor glaucoom is. Deze meting wordt gedaan door onze optometristen en is enkel bedoeld als screening, bij verdachte waarden zal er doorverwezen worden naar de oogarts.

Met de Visureal, een video-centreersysteem, meten we tot op een fractie van een millimeter. Hierbij wordt rekening gehouden met 6 parameters: PD, inclinatie, vertexafstand, hoogte, montuurdoorbuiging en montuurvorm.